Anna-Leena Lumme on Finnish Symphonic Wind Professionals -orkesterin toinen perustajajäsen ja kapellimestari.

Anna-Leena Lumme

Oululaislähtöinen Anna-Leena Lumme (s.1978) innostui kapellimestariopinnoista jo nuorena. Lukioikäisenä aloitetut ensimmäiset johtamistunnit ovat vieneet aina Sibelius-Akatemiaan asti, josta hän valmistui puhallinkapellimestariluokalta vuonna 2013 erinomaisin arvosanoin, pääopettajanaan Peter Ettrup Larsen. Mestarikursseilla hän on ollut mm. Juha Törmän, Atso Almilan, Tuomas Hannikaisen, Michael Griffitin ja Jorma Panulan opissa. Lisäksi hän on opiskellut trumpetinsoittoa Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa josta valmistunut musiikkipedagogiksi vuonna 2003 ja Oulun Seudun Amk:ssa, josta hän on suorittanut trumpetinsoiton A-kurssin.

Orkesterinjohdon opinoissaan hän on päässyt työskentelemään useiden suomalaisten ammattipuhallinorkesterien (mm. Kaartin Soittokunta, Laivaston Soittokunta ja Poliisisoittokunta) sekä sinfoniaorkesterien (mm. Pori Sinfonietta ja Jyväskylä Sinfonia) kapellimestarina. Osallistuminen vuonna 2014 kansainväliseen NWBC puhallinkapellimestarikilpailuun toi semifinaalisijan. Anna-Leena on Finnish Symphonic Wind Professionals-orkesterin perustajajäsen ja toinen kapellimestareista.

Anna-Leena on työskennellyt trumpetinsoitonopettajana ja orkesterinjohtajana useissa musiikkiopistoissa Tampereen seudulla sekä monien orkestereiden kouluttajana Suomessa. Vuodesta 2002 hän on toiminut Ylöjärvellä Länsi-Pirkanmaan musiikkiopistossa, opistojen yhdistymisen jälkeen Tampereen seudulla toimivan Pirkanmaan musiikkiopiston trumpetinsoiton lehtorina ja puhallinorkestereiden johtajana. Hän on toiminut myös orkesterinjohdon kouluttajana Pirkanmaan Pinnan kapellimestarikursseilla ja kapellimestarikurssin assistenttikouluttajana Partaharjun ja Limingan musiikkileireillä.

Marjo Riihimäki on Finnish Symphonic Wind Professionals -orkesterin toinen perustajajäsen ja kapellimestari.

Marjo Riihimäki

Marjo Riihimäki on energinen kapellimestari, kuoronjohtaja ja pedagogi. Marjo suoritti, Peter Ettrup Larsen pääopettajanaan, vuonna 2013 Sibelius-Akatemian puhallinorkesterinjohdon diplomin erinomaisin arvosanoin johtaen Kaartin soittokuntaa. Kuoronjohdon opintokokonaisuuden Marjo suoritti Matti Hyökin johdolla.

Iisalmesta lähtöisin oleva Marjo valmistui Jyväskylän yliopistosta vuonna 2005 musiikinlaitokselta maisteriksi ja työskenteli Pälkäneellä musiikinopettajana yläasteella ja lukiossa. Tampereen konservatoriossa Marjo johti lapsi- ja nuorisokuoroja sekä puhallinorkestereita vuosina 2010-2014. Hän toimi leirinjohtajana STM-puhallinleirillä vuosina 2012 ja 2013. Syksyllä 2014 Marjo siirtyi työskentelemään Puolustusvoimille sotilasmusiikkialan intendentin toimeen. Marjo on aktiivinen yhdistystoimija ja hän on ollut mukana järjestämässä valtakunnallisia tapahtumia, kuten Puhallinorkesterien SM-kilpailuja ja Puhallinpäiviä.

Marjo on Suomen Puhallinsinfonikkojen perustajajäsen ja toinen kapellimestari. Vierailevana kapellimestarina Marjo on toiminut mm. Ilmavoimien Big Bandin, Sinfonisen puhallinorkesteri Sisun, Pyynikin Puhaltajien, Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan ja Jyväskylä Big Bandin konserttiperiodeilla. Keväällä 2017 Marjo vieraili Yhdysvalloissa Georgian ja Arizonan yliopistossa kapellimestarina. Marjo johtaa Espoon musiikkiopiston puhallinorkestereita. Lisäksi hän työskentelee freelance-kapellimestarina ja kapellimestarikouluttajana.